Leidsevaartweg 46, 2106 NA Heemstede
Telefoon: 023 - 584 91 54   info@vantubergen.nl
VERKOOPVOORWAARDEN VAN TUBERGEN
LEVERING VAN BLOEMBOLLEN, KNOLLEN, WORTELSTOKKEN EN VASTE PLANTEN
Bestellingen
Met het plaatsen van een bestelling gaat u een ‘bestelling met betalingsverplichting’ aan en gaat u akkoord met deze verkoopvoorwaarden.
Alle aangeboden producten hebben een omschrijving, bestelnummer en zijn geprijsd. Bij grote bestellingen kunnen wij om een (deel) vooruitbetaling vragen. De prijzen zijn inclusief B.T.W. en strikt vrijblijvend en onder voorbehoud van drukfouten. Aanbiedingen geschieden altijd onder oogstvoorbehoud. Uitverkochte of niet leverbare producten worden door ons vervangen met een goed gelijkend soort, met uitzondering van de artikelen aangeboden op de pagina’s 'Bijzondere en Exclusieve soorten', welke geleverd worden zolang de voorraad strekt. De artikelen worden geleverd en verpakt in de aangeboden hoeveelheden of veelvouden daarvan. Wij behouden ons het recht voor de levering van open grond planten in geval van tekorten in p9 pot geteelde planten. Bestellingen die per telefoon, post, fax of e-mail gedaan zijn, worden uitsluitend bevestigd op speciaal verzoek. Bestellingen via onze webwinkel worden automatisch bevestigd per e-mail, u ontvangt een overzicht van de bestelde producten en uw persoonlijke gegevens naar het opgegeven e-mailadres. Gelieve de bevestiging te controleren.

Reclamaties en leveringsvoorwaarden.
Bloembollen, knollen, wortelstokken en vaste planten zijn bederfelijke waren. Herroeping van een (deel) bestelling na levering van producten kan uitsluitend na overleg en maximaal tot 14 dagen na ontvangst. U kunt hiervoor schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen, dan nemen wij dit in behandeling. De kosten voor een eventuele retourzending zijn voor de koper, afhankelijk van het gewicht en volume van de zending zijn de kosten tot 10 KG: € 6,95 en tot 20 KG: € 13,25 (PostNL 2018). Alle geleverde bloembollen, knollen, wortelstokken en vaste planten zijn van erkende kwekerijen afkomstig, geïnspecteerd door de BKD (Bloembollen Keurings Dients) of NAK Tuinbouw en van hoge kwaliteit. De meeste gewassen bloeien het eerste jaar na aankoop. Mocht u onverhoopt op enigerlei wijze niet tevreden zijn, laat dit dan direct schriftelijk aan ons weten, met vermelding van het relevante pakbon/factuurnummer. De aansprakelijkheid van de verkoper zal echter nimmer het netto factuurbedrag van de betreffende goederen te boven gaan. Al onze leveringen, offertes en transacties geschieden volgens deze verkoopvoorwaarden. Verzending van bestellingen vindt plaats in volgorde van binnenkomst, afhankelijk van de voorraad en weersomstandigheden. Bloembollen, knollen, wortelstokken en vaste planten zijn seizoensgebonden producten, de levertijden zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weer, oogst en kwaliteit. Wij accepteren het hele jaar bestellingen en met het plaatsen van een bestelling gaat u akkoord dat wij de bloembollen, knollen, wortelstokken en vaste planten in het desbetreffende seizoen versturen. -NAJAAR: september t/m november: voor bestellingen met herfst, winter en voorjaarsbloeiers zoals Tulpen, Narcissen, Krokussen, Hyacinten en overige producten vermeld in onze catalogus (najaar) en op onze website tijdens de zomer en herfst.
VOORJAAR: maart t/m mei: voor bestellingen met zomerbloeiers zoals Dahlia’s, Gladiolen, Begonia's en overige producten vermeld in onze catalogus (voorjaar) en op onze website tijdens de winter en lente. 

Betalingen
- Éénmalige machtiging – automatische afschrijving na ontvangst van de bestelling/factuur.
- Op rekening – betaling maximaal 14 dagen na ontvangst van de bestelling/factuur.
Met het plaatsen van een bestelling bent u een ‘bestelling met betalingsverplichting’ aangegaan. Wanneer de factuur niet is voldaan binnen 14 dagen na ontvangst, zullen wij een herinnering per post of e-mail sturen. Wanneer de factuur na deze vervaldatum nog niet is voldaan, worden er extra kosten van € 25,00 plus 1% rente per maand over het openstaande factuurbedrag in rekening gebracht.  Bij het in gebreke blijven van betaling zal er een aanmaning volgen volgens de Wet Incasso Kosten (WIK).

Verpakking en verzending
Als tegemoetkoming in de hoge kosten voor verpakking en verzending berekenen wij binnen Nederland slechts € 6,50 verzendkosten. Voor leveringen naar België, Duitsland, Luxemburg en Engeland berekenen wij € 9,95 en leveringen naar overige EU-landen € 24,95.
De verzending zal worden verzorgd door een pakketdienst, meestal UPS en in sommige gevallen een andere pakketdienst, bijvoorbeeld PostNL. Wanneer u een correct e-mail adres opgeeft, krijgt u bericht van de verzender wanneer de bestelling is verzonden en wanneer de verwachte dag van levering is. Wij versturen niet naar een postbus.
Nabestellingen worden als nieuwe bestelling beschouwd.
Het inzenden van een bestelling betekent dat u met deze voorwaarden akkoord gaat.
Met het verschijnen van deze catalogus vervallen de voorwaarden uit vorige catalogi. 

Illustraties website en catalogus  
Wij illustreren onze producten zo nauwkeurig mogelijk, maar houd er rekening mee dat er variaties in kleur kunnen ontstaan door de verschillende typen of locaties, tevens verschil in apparatuur voor (digitale) weergave e.d. De illustraties en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets mag daarom geheel, gedeeltelijk of in gewijzigde vorm op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder schriftelijke toestemming.


PRIVACYBELEID EN PERSOONSGEGEVENS (WET AVG)
Veiligheid en privacy
Wij respecteren de privacy en dragen er zorg voor dat uw persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Wij vragen persoonsgegevens van u, zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn en dat uw bestelling goed kan worden behandeld en geleverd. Wanneer u iets bij ons bestelt of aanvraagt en uw gegevens opgeeft via onze website, bestelformulier, telefonisch of fax, worden uw persoonsgegevens opgeslagen en kunt u er zeker van zijn dat wij dit bewaren op een beveiligde plaats en op onze beveiligde servers.

Wij vragen aan u:
Naam - Adres - Postcode - Woonplaats - Land - telefoonnummer - Emailadres - evt. ander afleveradres en persoon bij cadeau of alternatieve levering.

Deze persoonsgegevens gebruiken wij voor:
Uw bestelling te kunnen maken en laten afleveren via een reguliere koeriersdienst zoals PostNL, UPS en DPD.
Het versturen van uw aanvraag van bijvoorbeeld een offerte of prijslijst.
Versturen van een 2 jaarlijkse prijslijst per post en een incidentele digitale mailing of nieuwsbrief (max. 6 per jaar).
Door een bestelling te plaatsen bij Van Tubergen gaat u tevens akkoord met onze verkoopvoorwaarden en privacybeleid.

Deze persoonsgegevens bewaren:
Wij bewaren uw gegevens maximaal 60 maanden (5 jaar) na de laatste bestelling of aanvraag. Facturen en de bijbehorende gegevens bewaren wij maximaal 84 maanden (7 jaar - verplicht) met als doel het verstrekken van garantie of het weerleggen van omzet aan de belastingdienst.
Uw kunt contact met ons opnemen over welke persoonsgegevens wij van u hebben (uw recht op inzage) en u kunt contact met ons opnemen wanneer u wilt dat wij uw persoonsgegevens aanpassen of verwijderen (uw recht op vergetelheid).

Deze persoonsgegevens inzien:
Indien u  inzage, aanpassing of niet (meer) wilt worden benaderd met informatie over onze producten en diensten kunt u dit melden via ons email adres: info@vantubergen.nl
of schriftelijk via: Van Tubergen - Leidsevaartweg 46 - 2106 NA Heemstede - Nederland